ZAWSZE AKTYWNI!

Projekt ,,ZAWSZE AKTYWNI!” realizowany jest w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Lubelskiego na lata 2014-2020 Oś priorytetowa 11 Włączenie społeczne, Działanie 11.2
Usługi społeczne i zdrowotne, współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego

Cel projektu:
Zwiększona dostępność do usług społecznych świadczonych w społeczności lokalnej na terenie powiatu lubelskiego poprzez utrzymanie 30 miejsc w dziennym domu pomocy w Niedrzwicy Kościelnej,
zapewnienie im usług opiekuńczych oraz terapii, wsparcie 14 os.niesamodzielnych poprzez świadczenie usług opiekuńczych w miejscu zamieszkania i wsparcie 2 osób niepełnosprawnych poprzez świadczenie usług asystenckich przez asystenta osobistego osoby niepełnosprawnej (AOON) zamieszkałych w Gminie Niedrzwica Duża do 31 sierpnia 2023.

Wartość projektu: 3 055 904,20 zł
Dofinansowanie z UE: 2 444723,35 zł

Termin realizacji projektu:  od 1 września 2021 do 31 sierpnia 2023 r.

W ramach projektu realizowane będą zadania:

– bieżące funkcjonowanie Dziennego Domu Pomocy ,,Bezpieczny Ogród’’

– realizacja usług opiekuńczych w miejscu zamieszkania os. niesamodzielnej

– realizacja usług asystenckich

– bieżący monitoring usług świadczonych w ramach Dziennego Domu Pomocy ,,Bezpieczny Ogród’’
oraz usług opiekuńczych i asystenckich

Biuro Projektu:

Fundacja Europejskie Centrum Wspierania Biznesu
ul. Tatarakowa 4, 24-220 Niedrzwica Kościelna
tel. 609-949-607
e-mail: fundacjaecwb@wp.pl

Rekrutacja do projektu jest otwarta.
Nabór jest ciągły

W celu wzięcia udziału w procesie rekrutacji należy złożyć
w Biurze Projektu lub w OPS w Niedrzwicy Dużej formularz rekrutacyjny wraz  z niezbędnymi załącznikami.

Wzory dokumentów zamieszczone są w zakładce ZAŁĄCZNIKI

W razie pytań zapraszamy do kontaktu pod nr tel 609-949-607.

KRYTERIA FORMALNE UDZIAŁU W PROJEKCIE

posiadanie statusu osoby niesamodzielnej (m.in. ocena pod względem zapotrzebowania na opiekę, ocena stanu zdrowia) – weryfikowane przez pracownika socjalnego podczas wywiadu środowiskowego,

KRYTERIA DODATKOWE PUNKTOWANE

• osoby starsze w wieku 60 lat i więcej –